لازم است والدين از فرستادن کودکان خود به محيطهاي خلوت که امکان رخ دادن آزار باشد خودداري کنند، اگر کودک خود را براي خريد ميفرستند در ساعت خلوت از روز يا شب نباشد و براي کودکان سنين پايينتر اين کار به تنهايي نبوده و حتماً خودشان در کنار او در فروشگاه حضور داشته باشند، نسبت به حرفهايي که کودک ميگويد حساس باشند؛ مثل اينکه “من دوست ندارم خانه دايي برم.”، استفاده از اينترنت و ماهواره با توجه به سن کودک و فعاليت درسي کودک، محدود و زير نظارت والدين باشد، همچنين لازم است شناخت کافي از دوستاني که فرزندان با آنها ارتباط دارند داشته باشند و مراقب باشند که کودک افراد خيلي بزرگتر از خود معاشرت نداشته باشد.
هر چند اين کار براي برخي از والدين بسيار سخت است؛ چراکه از يک طرف بايد آنها را آگاه کنند و از طرف ديگر نبايد دچار ترس و نگراني شوند.
اين مفهوم را در فرزندان خود تقويت کنيد که بدن آنها به خودشان تعلق دارد
افرادي که براي جسم خود ارزش و احترام قائلاند، کمتر احتمال دارد مورد سوءاستفاده قرار بگيرند؛ لذا والدين بايد اين مفهوم را در فرزندان خود تقويت کنند که بدن آنها به خودشان تعلق دارد و بچهها با اين کار براي جسم خود احترام قائل خواهند شد.
مفهوم خصوصيبودن بدن را در سن 4- 3 سالگي به کودک آموزش دهيد
والدين به کودکان در سن 4- 3 سالگي مفهوم خصوصي بودن بدن را منتقل کنند، بايستي يک کودک پنچ ساله حريم خصوصي خود را به خوبي درک کند.
بهترين زمان براي دادن اين آموزشها زمان حمامکردن کودک است
موضوع سوءاستفاده جنسي موضوعي خشن است و شما ميتوانيد براي ملايمتر کردن گفتگوي خود، ابتدا درباره رشد مناسب بدن فرزندان صحبت و سلامت جسمي او را تحسين کنيد و در ضمن از اين جملات استفاده کنيد: “به به! ببين چقدر تميز شدي. چه بدن سالمي داري! حالا يادت باشد که بدن تو خصوصي است و کسي نبايد از تو بخواهد که به قسمتهاي خصوصي بدن تو نگاه کند يا به آنها دست بزند. به غير از مامان و بابا هنگام حمام يا وقتي که بخواهند از سلامت بدنت آگاه شوند و پزشک وقتي که بخواهد تو را معاينه کند؛ در حضور پدر و مادر. قسمتهاي خصوصي بدنت آن قسمتهايي است که با لباس شنا پوشانده ميشود.”
فرمول “نه، برو”
البته والدين بايد براي حد و مرزها احترام قائل باشند و اگر فرزندشان دوست ندارد کسي را ببوسد، او را اجبار نکنند، همچنين او را به زور به آغوش نکشند؛ از آنجاييکه اغلب اوقات فرد م از افراد نزديک کودک است، بايد به کودکان خود بگوييد “اگر کسي با دست زدن به بدنت، تو را ناراحت ميکند از فرمول نه، برو” استفاده کند و از فرد سوءاستفادهکننده دور شوند. ميتوان حتي به کودکان کوچکتر هم اين فرمول را با نقش بازي کردن براي مقابله با سوءاستفاده آموزش داد.
تفاوت “خصوصي” و “راز” را به کودکان آموزش دهيد
والدين بايد تفاوت ميان “خصوصي” و “راز” را براي فرزندان خود توضيح دهند، مان نزديک، از قرباني خود ميخواهند که اين مسئله را مانند يک راز نزد خود نگه دارد و همين امر باعث ادامه يافتن سوءاستفاده و آسيب بيشتر براي کودک ميشود.
يکي از دغدغههاي والدين صحبت کردن در مورد مراقبت از اندام هاي خصوصي با کودکان است ما به روشهاي گوناگون به کودکانمان ياد ميدهيم تا از خود در مقابل خطرات مختلف محافظت کنند، ما به آنها ياد ميدهيم تا مراقب ظرف غذاي داغ باشند يا هنگام عبور از خيابان به هر دو سمت خيابان نگاه کنند. در حالي که فکر ميکنيم همهي آموزشها را به کودک خود دادهايم تا او را در مقابل خطرات محافظت کنيم تحقيقات نشان ميدهد يک مسئله مهم را فراموش کردهايم.
تحقيقات نشان ميدهد به طور تقريبي از هر 6 پسر يک نفر و از هر 4 دختر يک نفر در جهان تا قبل از سن 18 سالگي تحت آزارهاي جنسي قرار ميگيرد. خبر وحشتناکتر اينکه تنها 10 درصد مان براي کودکان غريبه بودند و 23 درصد مان از خود کودکان بودند.
بسياري از والديني که کودکانشان مورد يا آزار جنسي قرار گرفتند ميگويند به خوبي از کودکان خود مراقبت ميکردند و حتي فکرش را هم نميکردند که اين اتفاق براي کودک آنها رخ دهد. اما مسئله مهمي که وجود دارد اين است ما هرگز نميتوانيم دائما کودکان خود را در جلو چشم خود نگه داريم، آنها به مدرسه ميروند به پارک ميروند به خانهي دوست يا آشنايان ميروند. بسياري از کودکاني که مورد آزار جنسي قرار ميگيرند و کمتر از 5 سال سن داشتند ميگويند مان خود را ميشناختند، با توجه به اين موضوع حتي به آشنايان هم نميتوان کاملا اطمينان کرد. پس بهترين راهي که ميتوانيم کودکان خود را در مقابل خطر آزار و اذيت جنسي محافظت کنيم آموزش دادن به آنها در مورد مراقبت از اندامهاي خصوصي است.
درباره این سایت